Go alkeiskurssi 2020

Tengen ry ja Oulun Goonpellaajaat järjestävät ilmaisen go-pelin alkeiskurssin. Kurssilla opetellaan gon perusteet ja keskitytään pelaamiseen. Kurssi järjestetään kokonaan verkossa, Discordissa ja online-go.comissa, joten kaikki kiinnostuneet ympäri Suomea voivat osallistua kurssille.

Kurssi alkaa 20.9 ja kestää 25.10 asti, jonka jälkeen Discordissa kokoonnutaan vapaamuotoisemmin. Alkeiskurssi kokoontuu sunnuntaisin kello 19:00. Pääosin kurssi koostuu peleistä muita osanottajia vastaan. Opettajat auttavat osallistujia pääsemään sisään pelin saloihin. Muina aikoina Discord-palvelin on käytettävissä ja tällöin osallistujia kannustetaankin pelaamaan ja esittämään kysymyksiä vapaasti. Sunnuntaisin kurssin kokoontumisen aikana opettajat ovat käytettävissä heti, muina aikoina opettajat vastailevat kysymyksiin kun kerkeävät.

Kurssi on ilmainen, mutta ilmoittauduthan etukäteen joko ilmoittautumislomakkeella tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen info@tengen.fi.

Mukaan pääsee missä tahansa vaiheessa, eikä haittaa vaikka kaikille kerroille ei pääsisikään!

Tervetuloa kurssille!

Mukana kurssia järjestämässä myös Suomen kovin go-striimaaja Mikkgo!

Mikä ihmeen Go?

Go on tuhansia vuosia vanha kahden pelaajan välinen lautapeli, jossa tavoitteena on ympäröidä pelilaudasta enemmän aluetta kuin vastustaja. Peli kehittää luovaa ajattelua, keskittymistä ja kykyä sopeutua uusiin tilanteisiin.

Viime vuosina go on ollut puheenaiheena mm. siksi, että toisin kuin esim. shakissa (vuonna 1996) tekoäly kykeni voittamaan huipputason ihmispelaajan gossa vasta vuonna 2015. Tämä kertonee siitä, että go uskomattoman monipuolinen strategiapeli, jonka hienouksien selvittämiseen ei ehkä ihmiselämä riitä!

Go on suosittu Aasiassa ja sillä on siellä todella rikas historia, sekä ammattilaispelaajia. Länsimaissa go on vähemmän tunnettu, mutta sillä on aktiivinen pelaajakunta.

Osallistumalla alkeiskurssille opit alkeet tästä hienosta peliä!

Lisätietoa pelistä Suomessa löydät Suomen Go Liiton -sivuilta sekä suomigo.netistä.

Mikkgon tekemä englanninkielinen minuutin video säännöistä